30.9.07

Ρατατούης

Τώρα είναι δυνατόν από όλα τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, να διάλεξαν για σεφ ντελικάτου παρισινού ρεστοράν, έναν αρουραίο; Και να παρακολουθείς επί δύο ώρες το τρωκτικό να στριφογυρίζει ανάμεσα στα μπαχαρικά, τα λαχανάκια και τα μπρόκολα; Που κι αν έχεις δει μαγειρέματα στην οθόνη: από τη Βέφα να ανακατεύει τα μπιζέλια με την εγγόνα της, τον Όλιβερ να πετάει στο τσουκάλι με τις παπάγιες ένα μπούτι χοιρινό ως το Μαμαλάκη με τιράντα και τιρολέζικο καπέλο να σου φτιάχνει αυστριακό τσιζκέικ και να σου υπαγορεύει τη συνταγή λες και κάμει δέηση στην Παναγία την Παντάνασσα.

Αλλά ένα ποντίκι πάνω από την κατσαρόλα, θα το πεις σε κόντρα ρόλο.

Έλα όμως που πρόκειται για το εντυπωσιακότερο animation με το καλυτερότερο σενάριο που είδαμε εδώ και χρόνια! Έλα που το συγκεκριμένο τρωκτικό το θες σε κουκλάκι, αυτοκόλλητο, μπρελόκ και μαγνητάκι στο ψυγείο. Διότι χωρίς να το έχεις πολύ-καταλάβει, σε έχει βολτάρει σε σικάτα στέκια δίπλα στον Σηκουάνα, σου έχει προσφέρει κλασάτες γευσιγνωστικές εμπειρίες και σε έχει βυθίσει σε ένα πέλαγος ντιζνεϊκής χρυσόσκονης που ξυπνάει μέσα σου τη Χιονάτη και τον Πινόκιο. Κι όταν τελειώνει, σε αφήνει με την απόλυτη βεβαιότητα ότι το παιδί μέσα σου είναι χαρούμενο και σου κλείνει το μάτι.

4 comments:

philos είπε...

Αυτό το ΣΚ δεν τα κατάφερα... αρρώστησε ο μικρός..
Το άλλο όμως αν είναι καλά... θα τον πάω να δει τον Ρατατούη για πρώτη του ταινία σε σινεμα!

asteraki είπε...

Γενικά έχω ακούσει τα καλύτερα. Θα πάω αυτές τις μέρες να το δω και θα επανέλθω με σχόλια :-)

Geysser είπε...

...Και επαυξάνω!!!

Γκρινιάρης είπε...

Νομίζω ήρθε κι εδώ αυτές τις μέρες και θα πάω να το δω! Κάθε φορά που έβλεπα το trailer στο σινεμά μου άνοιγε η όρεξη! Χαχα!