14.10.05

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Κάτι ανάμεσα σε Κάρολο Ντίκενς και αδελφούς Γκριμ. Πέντε παιδάκια κερδίζουν σε διαγωνισμό, την ευκαιρία να επισκεφθούν το μαγικό εργοστάσιο σοκολάτας του αλαφροΐσκιωτου Johnny Depp. Όμως μόνο ένα εξ αυτών θα καταφέρει να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο.

Σκηνικά που σου θυμίζουν το Μάγο του Οζ (κι ένα άγχος το έχεις, ότι θα ξεπεταχθεί από πουθενά η παιδούλα Τζούντι Γκάρλαντ να σου τραγουδήσει για το ουράνιο τόξο), υπέροχες εικόνες βουτηγμένες στο κόκκινο, το καφέ και το λιλά, κομπιουτερίστικα εφέ που ευτυχώς δεν σου βγάζουν μάτι, μουσική που κάνει εντύπωση και στυλιζαρισμένες σεναριακές "μπηχτές" για το νεοπλουτισμό και την κατανάλωση. Απόλαυση σε πολλά επίπεδα για μικρούς, μεγάλους και μικρομέγαλους.

Όταν τελειώνει, νιώθεις σα να βγήκες από τη Disneyland. Άσε που λιγώνεις και πηγαίνεις απευθείας στο περίπτερο για να τσακίσεις ό,τι βρεις μπροστά σου σε σοκολάτα!

Βαθμός: 7/10 (ξεχωρίζει μέσα στη φετινή κινηματογραφική ξηρασία)

6 comments:

Black Pearl είπε...

Μα, δεν έχεις αισθήματα εσύ (7/10); Σε παραπέμπω στην Χημεία της Σοκολάτας μήπως και καταλάβεις οτι το εν λόγω έργο είναι κάτι παραπάνω από μια απλή κινηματογραφική παραγωγή. Είναι ενα παραμύθι.

pigkouinos είπε...

Κάποτε είχα αισθήματα σε διάφορες αποχρώσεις, ώσπου μία κακή μάγισσα από την Πέρα Χώρα μου τα πήρε, τα έκλεισε μέσα σε ένα μπουκάλι το οποίο έθαψε στην άκρη του ουράνιου τόξου. Από τότε περιπλανιέμαι σε βουνά, ρουμάνια και ραχούλες αναζητώντας το μονοπάτι που θα με οδηγήσει στα χαμένα μου αισθήματα.

Το επτά είναι πολύ καλός βαθμός. Απλώς, δεν είναι άριστα.

Ο "Τσάρλι" είναι πολύ καλή ταινία. Απλώς, δεν είναι αριστούργημα.

Ανώνυμος είπε...

Very cool design! Useful information. Go on!
email fax through affiliate marketing programme coloured contact lens volvo penta marine

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it! Mazda fc3s 1999 chevrolet tahoe specifications Ac adapters dvd players Section 197 tax benefit calculation Photo 1953 chevrolet http://www.isuzu-trooper-0.info/Chevrolet-colorado-silverado.html chevrolet Acura integra ls to gsr conversion kits gateway chevrolet vacancys beauty virgin atlantic filipina trannys Xanax hydrocodone Cheap ambien online Hospital satelite tv systems

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP »

Ανώνυμος είπε...

This is very interesting site... Volvo s80 electrical hot master spa tub vitamins supplements Zyrtec shannon mississippi anxiety lexapro mens coats Directory of dentists