31.5.05

Εθελουσία είσοδος (στο τούνελ)

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, τα δημόσια έσοδα έχουν καταποντιστεί και παρά την αύξηση του Φ.Π.Α. Μήπως να παραδεχόταν κάποιος επιτέλους ότι αυτό το μέτρο ήταν άσκοπο και ατυχέστατο; Το μόνο που πέτυχε ήταν καθίζηση της αγοράς και άνοδο των τιμών! Όχι άλλους πειραματισμούς στο κεφάλι μας, παρακαλώ.

Εντωμεταξύ κι ενώ πολλοί φίλοι μου παραμένουν άνεργοι και αναζητούν εργασία, κάποιοι υπάλληλοι του ΟΤΕ θα απολαμβάνουν τα εκατομμύρια της αποζημίωσής τους (κάποιοι μιλούν για αποζημίωση της τάξης των 40 εκατ. δρχ. ανά υπάλληλο) και τις παχυλές τους συντάξεις, πριν πατήσουν τα 50! Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τους νέο-συνταξιούχους δεν αποκλείεται να «συμπληρώσουν» τα εισοδήματά τους την επαύριο, εργαζόμενοι σε άλλα μετερίζια και ενδεχομένως καταλαμβάνοντας θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από νέο αίμα.

Με αυτές τις βιαστικές και ασυνείδητες κινήσεις, τα ταμεία ασφάλισης επιβαρύνονται αλόγιστα και μαντέψτε ποια γενιά θα επωμισθεί όλο αυτό το αβάσταχτο βάρος των συσσωρευμένων λαθών και της κακοδιαχείρισης. Bingo! Εμείς! Οι εικοσάρηδες και οι τριαντάρηδες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν σταθήκαμε και πολύ τυχεροί στην κλήρωση…

2 comments:

tsonix είπε...

"Εντωμεταξύ κι ενώ πολλοί φίλοι μου παραμένουν άνεργοι και αναζητούν εργασία, κάποιοι υπάλληλοι του ΟΤΕ..."

Φίλε nik, Προτείνω στους φίλους σου, αντί να ασχολούνται με το τί γίνετε στον ΟΤΕ, να ξεσκονίσουν τις ξένες γλώσσες τους και να κοιτάξουν για εργασία και στις 24 άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν είναι καθόλου δύσκολο, trust me.

"Με αυτές τις βιαστικές και ασυνείδητες κινήσεις, τα ταμεία ασφάλισης επιβαρύνονται αλόγιστα και μαντέψτε ποια γενιά θα επωμισθεί όλο αυτό το αβάσταχτο βάρος των συσσωρευμένων λαθών και της κακοδιαχείρισης. Bingo! Εμείς! Οι εικοσάρηδες και οι τριαντάρηδες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν σταθήκαμε και πολύ τυχεροί στην κλήρωση…"

Ναι, ναι. Πείσε με ότι εμείς θα διορθώσουμε την κατάσταση αντί να την χειροτερέψουμε και να την παραδώσουμε με την σειρά μας στην επόμενη γενιά.

Και μιας και αναφέρθηκα στην επόμενη γενιά... Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα βγάλει καινούργιο single η Πολυξένη;;;

pigkouinos είπε...

Δεν είμαι πολύ βέβαιος ότι θα μπορέσουν οι έλληνες άνεργοι να βρουν δουλειές στη Γαλλία, στη Γερμανία ή στη χειμαζόμενη Ιταλία με τους εκείθε δείκτες ανεργίας να φθάνουν στο 10%.

Δεν είπα ότι θα διορθώσουμε την κατάσταση με το ασφαλιστικό. Είπα ότι θα την υποστούμε. Θα πληρώσουμε το λογριασμό για τα σπασμένα δεκαετιών, διότι απλώς επί εποχής μας θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα του χρεοκοπημένου κοινωνικού κράτους.

Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, έχω μάθει ότι έχει ξεσπάσει καλλιτεχνικός πόλεμος ανάμεσα στα Ζουυζούνια και τα Candy Girls με την Πολυξένη στη μέση! Σύμφωνα με αξιόπιστες (!) πηγές, αιτία του καυγά είναι η εκπροσώπησή μας στη Eurovision Junior.